Hyresfastigheter

Smart avläsning och rättvis debitering

Vi hjälper er att undersöka möjligheterna för Individuell Mätning och Debitering (IMD) i era fastigheter. Därefter kan vi antingen leverera mätare eller en totalentreprenad med installation och driftsättning. Slutligen säkerställer vi med automatisk fjärravläsning och en digital dataleverans att ni enkelt kan debitera förbrukningen via hyresavierna.

IMD i Hyresfastigheter

En enkel IMD-lösning

Alla tjänar alla på att man mäter och debiterar förbrukningen individuellt. Vi hjälper fastighetsägare över hela Sverige att ta betalt för förbrukning som inte ingår i hyran.

Vi kan tillhandahålla mätare för värme-, vatten- eller elförbrukning. Men vi kan också komplettera med temperatur- och fuktmätare för att kunna ge en komplett överblick över fastigheten och de olika lägenheternas klimat.

Vi levererar en komplett tjänst inklusive digitala debiteringsfiler och vår kundserviceavdelning svarar på hyresgästerna frågor om mätarnas funktion och förbrukning via e-post eller telefon.

Vi levererar en helhetslösning

Vi kan tillhandahålla en komplett leverans av mätare och installationstillbehör eller en totalentreprenad inklusive installation och driftsättning av mätare och system. 

  • Konsultation
  • Projektledning
  • Installation
  • Driftsättning
  • Avläsning
  • Debitering

Fjärravläsningssystem

Vi har sedan mer än 20 år levererat trådlösa mätare för vatten, värme och el eftersom det är det enda som fungerar när man behöver fjärravläsa mätare i äldre fastigheter där det inte har förberetts för mätare när huset byggdes. Vi har sedan dess vidareutvecklat våra avläsningssystem och kan nu erbjuda en lösning för dygnsavläsning där det varken krävs några kablar eller eluttag.

Idag ser våra kunder ännu större fördelar med trådlös kommunikation när de bygger nya fastigheter eftersom vårt system förenklar både projektering, installation och driftsättning i jämförelse med trådbaserade system. Detta trots en väsentligt lägre kostnad.

Debiteringstjänster

Baserat på fastighetens priser eller kostnader beräknar vi förbrukningskostnaden för de enskilda lägenheterna samt framställer tillhörande förbrukningsunderlag. Vi tillhandahåller därefter kundservice mot boende via telefon och e-post samt support mot förvaltaren eller fastighetsägaren.

För att förenkla hanteringen så kan vi skicka och ta emot filer från alla administrationssystem. Dessutom får ägaren eller förvaltaren tillgång till vår portal där man ser detaljerad information och kan jämföra mätare, lägenheter och fastigheter. Där hittar ni dessutom ett digitalt arkiv där alla dokument som vi tar fram finns sparade.

Kom igång idag!

Välkommen att kontakta oss för mer information

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.